Veterinären

Jag som driver VetZervice heter Caroline Behm & jag är legitimerad veterinär.

Är född, uppväxt & äntligen tillbaka här i Jämtland efter några år på annan ort.

Flera av er har antagligen träffat mig i samband med ert veterinärbesök eftersom jag bla. jobbat som djursjuksskötare på Östersunds Djursjukhus, som djurskötare på Oviken Ost & efter veterinärexamen som distriktsveterinär här i länet.


Som veterinär har jag arbetat både på klinik med smådjur, varit del av veterinärteamet på slädhundstävlingen Amundsen race samt  åkt runt bland gårdarna i Jämtland & behandlat diverse djurslag.

 

Efter flytten tillbaka till Jämtland bor jag nu med sambo, barn, fiskar & tre hundar i ett hus i Nälden.  Har även en liten flock Hedemorahöns hos mina föräldrar på landet där även mina små shettisar bor.


Genom åren har jag haft allt från marsvin till getter & hästar, även under studietiden i Danmark hade jag självklart mina djur med mig.

Drömmen om att bli veterinär fanns redan när jag var liten & det var så att där det fanns djur där hittade man också mig, så är det nog faktiskt än idag...!

Så äntligen år 2010 kom beskedet att jag blivit antagen till veterinäruniversitetet i Köpenhamn & det stora flyttlasset gick till Danmark.


I 6,5 hårda år studerade jag till mitt drömyrke, vilket inkluderade många timmar med allt från biologi & medicin till besättningsbesök & kirurgi.

Det sista året på veterinärutbildning specialinriktade jag mig mot häst & fortsätter att utbilda mig inom hästmedicin.
Valde tidigt att gå min egna väg, sökte mig utanför länets gränser redan under gymnasietiden & läste Hund/Naturvetenskap på ett naturbruksgymnasium i Småland.


Efter gymnasiet spenderade jag ett halvår som aupair & hästskötare hos en familj i England, innan jag hoppade på en 1-årig högskoleutbildning som var ett samarbete mellan JiLU & norska högskolan HiNT där fokus låg på lantbrukets djur & djurvälfärd.

Vinst i Kruuse's internationella kongresstävling 2014, turen gick till AAEPs hästsymposium på Hawaii med utbildning  inom hud, allergi & ledskador

Övriga utbildningar/kurser

  • EDC Key Skills 1 - Theory and Practice of Routine Dentistry (Chris Pearce & Nocole Du Toit)

Equine Dental Clinic 

Witchampton, Dorset, England - Förebyggande och korrigerande tandvård för häst. 


  • ID-kontroll/signalementsbeskrivning häst 2017

MSD Animal Health

Nordviksskolan, Kramfors - Godkänd ID-kontrollant häst


  • Summer Equine Clinical Externship 2016

Vetagro sup campus vétérinaire de Lyon, Département Hippique  Lyon, Frankrike - Internmedicin, kirurgi, reproduktion & bilddiagnostik


  • Kurs i hältutredning häst 2015

Orion Pharma Animal Health/Ansager dyrehospital

Ansager, Danmark - Halthed & diagnostiske muligheder


  • American Association of Equine Practioners 17th Annual Resort Symposium 2015

Big Island, Hawaii, USA

- Joint Therapies - C. Wayne McIlwraith

- Challenges to Optimal Fertility - Lisa Metcalf

- Dermatology - Anthony A. Yu

Externship sommaren 2016 på hästkliniken

Clinéquine i Lyon, Frankrike

När jag har lite extra tid & energi tränar jag barmarksdrag & annat med mina hundar, rider gärna om jag får möjlighet, åker längdskidor snöiga dagar & kollar på film de regniga.


Med mitt företag VetZervice hoppas jag kunna stanna i Jämtland framöver & ser nu fram emot att kunna erbjuda hjälp till er & era djur!

Ma Råkes!